День козацької слави в оздоровчому дитячо-юнацькому таборі «Сонячний»

День козацької слави в оздоровчому дитячо-юнацькому таборі «Сонячний»

      

Старовинне село Сваркове на Глухівщині… З ним пов’язані славні імена нашої історії: Якова Андрійовича Марковича – генерального підскарбія військової канцелярії, відомого історика-мемуариста, автора знаменитого «Діаріуша», що містить матеріал з політичної, соціально-економічної й культурно-побутової історії Гетьманщини; Олександра Михайловича Марковича – історика, етнографа, автора «Опису Малоросії» та ряду книжок з історії України. Свого часу село відвідував Микола Васильович Гоголь.

      

День козацької слави в оздоровчому дитячо-юнацькому таборі «Сонячний», що розташований неподалік Сваркового, був особливо насиченим на події. Однією з таких подій був екскурс у сиву давнину села, проведений співробітниками Національного заповідника «Глухів». Діти відвідали залишки укріплень старовинного городища, яке знаходиться поблизу табору. Затамувавши подих, вони слухали легенди про походження назви села Сваркове, яка, начебто, пов’язана зі сварками, що точилися тут у давнину, про незліченні скарби і старовинну зброю, яку знаходили селяни у давніх курганах, що колись стояли посеред поля, а згодом були розорані.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>