День української писемності та мови

 

У 2023 році День української писемності та мови у нашій країні відзначають 27 жовтня. В умовах російсько-української війни українська мова є знаком нашої ідентичності і як ніколи важлива.

 

З нагоди цього дня у Національному заповіднику «Глухів» був проведений тиждень писемності із інтерактивними тематичними заходами: «Подорож до слова через століття», «Символи та слова: еволюція писемності», «Письмова культура: з давнини до нового тисячоліття». Цими днями Заповідник відвідали учні 4-А класу (вчитель О.В. Боровик), учні 4-Б класу (вчитель Ю.С. Протасенко) Глухівської загальноосвітньої школи №6; учні 4-А класу (вчитель І.В. Бірюкова), учні 4-Б класу (вчитель Т.М. Міщенко), (вихователь Н.П. Остра) Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою; учні 5-А класу (вчитель О.В. Майборода) Глухівської загальноосвітньої школи № 2, учні 7–А класу (вчитель А.М. Берчанова) Глухівської загальноосвітньої школи №1.

 

Разом із Надією Мірошниченко діти здійснили подорож у письмову культуру: від глиняних табличок, на яких зберігалися знання та інформація, до книжок; дізналися про Кирила і Мефодія – творців кириличної абетки, послідовника слов’янської писемності Нестора Літописця.

Глухівські школярі також доторкнулись до артефактів минулого, розглядали забуті старовинні прилади для письма й писали пером на папері та стилосом на навощеній дощечці, як це робили наші предки 1000 років тому на землях сучасної України.

Усі інтерактивні заходи закінчувалися творчим майстер-класом із створення закладок для улюблених книг.

Національний заповідник «Глухів» – віконце у світ української історії для дітей – продовжує надавати юним відвідувачам незабутні можливості для розвитку та пізнання.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>