День Збройних Сил України

6 грудня в Україні відзначали День Збройних Сил – державне свято, засноване постановою Верховної Ради України у 1993 році.

  

З нагоди професійного свята українського війська керівник науково-дослідного відділу Національного заповідника «Глухів» Юрій Коваленко провів уроки-бесіди з патріотичного виховання «Гуманітарна місія «Чорний тюльпан». Евакуація 200» для учнів Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2 та Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 3.

  

Школярі дізналися про історію виникнення та становлення української армії, отримали інформацію щодо складу ЗСУ, познайомилися із славними традиціями нашого війська та героїчними і трагічними сторінками російсько-української війни. Присутні згадали про тисячі відважних воїнів, які віддали своє життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави.

Організатори заходів подякували Юрію Коваленку за формування поваги до армії, громадської компетентності, національної свідомості учнів та гордості за те, що ти – українець.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>