Десятиріччя Музею археології

   

Цього року Музей археології при Національному заповіднику «Глухів», відкритий 6 листопада 2008 року в рамках проведення заходів по вшануванню подій 300-річної давнини, коли гетьманська столиця була перенесена з Батурина до Глухова, відзначає своє 10-річчя.

   

Ідея створення музею виникла у 2002 р., коли до фондів Заповідника потрапили перші експонати, знайдені на території Глухова і в його окрузі. Над створенням експозиції працювала творча група, до складу якої увійшли архітектор Ю.О. Харченко, Ю.О. Коваленко – науковий керівник, завідувач науково-дослідного відділу Заповідника, консультанти В.І. Бєлашов, В.В. Заїка В.В.,І.В. Мошик.

  

Процес підготовки археологічних знахідок до експонування був копітким і тривалим, але наразі результат не залишає байдужим жодного відвідувача. За 10 років фондова колекція Заповідника значно розширилася, а найбільш цінні експонати (від кам’яного віку до пізнього середньовіччя) заповнили музейні зали і вітрини.

  

Сучасні тенденції діяльності Музею археології визначаються потребами суспільства. Нині він став осередком відновлення історичної пам’яті та зміцнення української ідентичності. У музеї розроблено, створено та реалізовано велику кількість культурно-мистецьких акцій. У конференц-залі проходять щорічні науково-практичні конференції, громадські слухання та засідання Громадської ради при міському голові, а щоквартальні нові виставки талановитих українських митців та мисткинь збагачують внутрішній світ відвідувачів та дозволяють отримати естетичне задоволення від побаченого.

  

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати сучасний археологічний музей та виставки-експозиції, що розташовані у ньому.

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>