«Дні європейської спадщини» у Глухові

У вересні 2017 року українські заповідники, музеї та національні парки долучаються до ініціатив Ради Європи та Європейської комісії «Днів європейської спадщини» (EHDs), які цього року об’єднанні єдиною тематикою «Спадщина і природа: простір можливостей». В ці дні наші музейні заклади проводять свої культурно-просвітницькі заходи, які допомагають підвищити рівень обізнаності українців про спільну спадщину Європи та постійну потребу в її захисті, а також створити єдиний відкритий культурний простір. Загальноєвропейський характер подій сприяє об’єднанню громадян в європейському вимірі та акцентує увагу на цінності культурної спадщини в 50 державах, що підписали Європейську культурну конвенцію.

Національний заповідник «Глухів», використовуючи свої об’єкти архітектури, території пам’яток і експозиційні площі, приєднався до «Днів європейської спадщини», проводячи екскурсії і масові дійства, об’єднані єдиною тематикою «Спадщина і природа: простір можливостей». Учасниками цих заходів є різноманітна вікова аудиторія, починаючи з дітей дошкільного віку.

22 вересня глухівську естафету «Днів європейської спадщини» підхопила Сьома обласна школа студентських ініціатив для вищих навчальних закладів, яка сьогодні у Глухівському національному університеті ім. Олександра Довженка проводила тренінгові заняття та читала лекції з проблем інновацій у вищій освіті. Студенти познайомилися з глухівськими архітектурними пам’ятками як невід’ємною складовою європейської спадщини, оглянули панораму міста з вежі водогону.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>