До Дня пам’яток історії та культури

Міжнародний день пам’яток та визначних місць, встановлений за ініціативою Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць (ІКОМОС), відзначається за рішенням Генеральної Асамблеї ЮНЕСКО з 1983 р.

  

Національним заповідником «Глухів» на відзначення свята була проведена низка заходів задля того, аби поінформувати своїх відвідувачів про культурну спадщину української держави та древньої гетьманської столиці й привернути увагу громадськості на необхідності її захисту і збереження.

18 квітня 2019 р. у Заповіднику з 8-00 до 17-00 були відкриті двері для безкоштовного відвідування виставок «Чорні тюльпани Донбасу», «Миттєвості Великої війни», дзвонів і дзвіночків «Дзвінка мелодія душі», «З історії стрілецької зброї». Цього дня для тих, хто цікавиться національною архітектурою спадщиною, о 14-00 у конференц-залі відбувся тематичний захід «Чи було у Глухові українське бароко?».

 

Додатково для учнівської та студентської молоді в режимі безкоштовного доступу працював музей археології, де зібрані артефакти, знайдені на території Глухова і в його окрузі, що унаочнюють події кількох тисяч років. Відвідувачі також мали можливість ознайомитися з персональною виставкою шосткинської художниці Алевтини Філон «Чарівна країна».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>