Фотографія з особливим змістом

Липень – це не тільки теплий літній місяць, а й «гаряча» пора для укладання шлюбів. Сучасні молодята прагнуть по-особливому відзначити день свого весілля, втілити креативні ідеї у шлюбні церемонії.

Останнім часом широкої популярності набули фотосесії наречених на лоні природи, на тлі романтичних руїн чи інших нетрадиційних місць. Одним з них є територія пам’ятки «Садибний будинок Кочубеїв», де цього року створений незвичний об’єкт ландшафтної архітектури. І незвичний він не тільки своєю конфігурацією, а й окремими елементами, про наявність і значення яких здогадується не кожний.

Історики, подивившись на фото, одразу впізнають у підніжжя нареченої обриси предмета, без якого не обходилось жодне господарство українського хлібороба. Мова йде про кам’яні жорна, завдяки яким люди в звичайних умовах могли молотити зерно і отримувати борошно на хліб, який посідав найпочесніше місце серед домашніх оберегів.

Українська паляниця, як і весільний каравай, має круглу форму – символ життєдайного Сонця. Фото, зроблене біля жорна або на ньому, хоча й не містить сакрального змісту, все ж таки буде нагадувати подружжю про початок створення нової сім’ї і значення хліба, як домашнього оберегу, в її житті.

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>