Глухівському учительському інституту 145 років

17 жовтня 2019 року до 145-річчя від дня заснування Глухівського учительського інституту співробітниками Заповідника була проведена екскурсія до гуманітарно-просвітницького комплексу м. Глухова, до складу якого входить три пам’ятки архітектури національного значення, пов’язані з благодійницькою та громадською діяльність родини Терещенків. Серед них особливе місце займає будівля колишнього Глухівського учительського інституту.

  

Першим директором учительського інституту став учень К.Д. Ушинського А.В. Білявський. Більш як у віковій його історії відобразилися різні громадсько-політичні, соціальні та економічні зміни, які відбувалися у суспільстві. Тут отримали вищу освіту кінорежисер Олександр Довженко, письменник Степан Васильченко, білоруський поет Янка Журба.

  

Займаючись науковою-дослідницькою роботою та працюючи безпосередньо з документами у державних архівах України, науковий співробітник Заповідника Олександр Мірошниченко поділився із слухачами останніми цікавими відомостями з історії одного з найдавніший вищих педагогічних навчальних закладів на Лівобережжі, який, будучи заснованим у 1874 році на кращих педагогічних традиціях, нині має статус національного університету і є невід’ємною частиною освітянської системи України.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>