«Google» у Глухові

16 липня 2017 р. в рамках реалізації проекту «Цифрове перетворення Сумщини» Глухів зустрічав компанію «Google» в Україні. За словами представника спільноти експертів Олега Костюкевича, упродовж трьох останніх років їм вдалося реалізувати 9 проектів у Львові, Рівному, Херсоні, Одесі, Миколаєві, Івано-Франківську, Кропивницькому, Черкасах, Вінниці. Сумщина стала десятою областю в Україні, де розпочалася подібна робота.

Під час презентації компанії «Google», яка проходила у конференц-залі Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка, представники закладів освіти, музейних установ, бізнесових структур, зацікавлені особи мали можливість познайомитись з програмами компанії, які направлені на розширення інформації про території, які опікуються своїм розвитком і прагнуть використовувати у цьому сучасні технології.

А далі учасники форуму розійшлись по напрямкам, які їх цікавили найбільше. Логічно, що співробітники Національного заповідника «Глухів»  обрали для себе секцію туризму, де волонтер Андрій Дегула проводив майстер-клас по нанесенню інформації на карту Google. Він звернув увагу на нову програму «Lokal Guides (Місцеві експерти)», що відкрилася у 2017 р. і направлена на можливість вносити актуалізовану інформацію кожному користувачеві.

Насамкінець група експертів та журналістів мала екскурсію по найбільш туристично привабливим локаціям Глухова, відвідала музей археології Заповідника та міський краєзнавчий музей. Результатом нашого спілкування має стати нанесення на карту Google глухівських пам’яток архітектури та інформації про них.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>