Гості з Туреччини

 
Національний заповідник «Глухів», надаючи культурно-просвітницькі послуги, тісно співпрацює з навчальними закладами, організаціями та установами міста. Особливо активно ця робота проводиться з Глухівським національним педагогічним університетом ім. О.П. Довженка, який є учасником програми проекту «Кредитна мобільність Erasmus+(2016–1–TRO1–KA107–028993)». Цієї осені глухівський ВИШ черговий раз зустрічав викладачів і студентів з Туреччини, які приїхали обмінятися досвідом у викладанні педагогічних дисциплін.

Невід’ємною частиною програми перебування турецьких делегацій у Глухові є знайомство з його історико-культурною спадщиною. Для того, щоб іноземні у гості доступній та зрозумілій формі мали змогу дізнатися про основні віхи історії останньої гетьманської столиці, Заповідник працює над підвищенням професійного рівня екскурсоводів, вдосконалюючи їх мову, жести, методичні прийоми. Тепер англійською мовою можна прослухати супровід не тільки оглядової екскурсії містом, а й музейної експозиції. Зазвичай турецьких гостей в музеї особливо цікавлять козацькі люльки з таврами майстрів, що їх виготовляли.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>