Край краси на полотнах Олександра Куліченка

5 вересня 2023 року у Національному заповіднику відбулося відкриття персональної художньої виставки Олександра Куліченка «З любов’ю до рідного краю».

   

На полотнах художника – мальовані горизонти та колорити рідної землі.

Олександр Куліченко – уродженець стародавнього селища Вороніж, що на Сумщині. З народження Богом та батьками йому прищеплена любов до природи та бажання передати поетику рідних краєвидів на полотні. Доля склалася так, що він не має професійної художньої освіти, проте, покладаючись на власні сили, інтуїцію й світорозуміння, зміг у своїх роботах досягти рівня академічного живопису.

Художня спадщина митця складається з понад семисот робіт. У ній – живописні зображення пейзажів, натюрморти, етюди, графічні зображення, різьблення по дереву тощо. Митець – активний учасник всеукраїнських художніх виставок, пленерів-симпозіумів. Бере участь у благодійних аукціонах. Є меценатом Харківського художнього музею.

  

У виставковій залі Заповідника відсьогодні експонується 25 картин Олександра Куліченка.

Відвідати художню екскурсію полотнами художника, на яких і розмаїття кольорів в осінніх лісах та весняних полях, і міцність дерев, що витримують найсуворіші стихії, і спокій відомих нам водойм, й інші візії дивосвіту рідного краю можна до 31 жовтня 2023 року.

Тел. для довідок +38 (099) 435–76–32.

One comment to Край краси на полотнах Олександра Куліченка

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>