Маленькі піцайоло

Кожна дитина мріє скоріше вирости, щоб займатися «дорослими» справами, ходити на роботу. Саме тому дітям так подобається грати в різноманітні професії. Але для того, щоб спробувати себе в справжній професії, не обов’язково стати дорослим.

  

17 грудня 2019 р. працівники Заповідника долучилися до цікавого майстер-класу, який проводили майстри виробничого навчання зі спеціальності «Кухар-кондитер» Державного навчального закладу «Глухівське вище професійне училище». Організатори заходу перетворили учнів 3-Б класу ЗОШ № 6 на маленьких піцайоло, які з захватом готували найпопулярнішу італійську страву.

Час очікування випікання піци промайнув непомітно, адже діти були захоплені розповіддю наукового співробітника Олександра Мірошниченка про вишукані страви, якими полюбляли балувати себе українські гетьмани та козацька старшина. Учні дізналися про те, як доставлялися та зберігалися екзотичні ласощі, яким солодощам надавала перевагу тогочасна політична еліта, яка страва була найголовнішою на столі та ще багато чого цікавого. В заключній частині заходу діти спробували себе ще й у ролі художників, власноруч прикрашаючи новорічне печиво цукровою глазур’ю.

Година майстер-класу була надзвичайно насиченою та пізнавальною. Кожен учень мав змогу проявити свої творчі здібності та фантазію, скуштувати піцу власного виробництва та ще й дізнатися цікаві факти з історії кулінарії.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>