Митець на всі часи

Традиційно на початку березня в Україні проходять Шевченківські дні. Цьогоріч у Національному заповіднику «Глухів» до 205-річниці від дня народження Т.Г. Шевченка відбувся інформаційний урок «Шевченко на Глухівщині. Давня гетьманська столиця Глухів у поетичних та прозових творах Великого Кобзаря».

У конференц-залі науково-просвітницького центру, яким є Заповідник, зібралася молодь: студенти першого (група 11 ПБ) та третього (група 31 М) курсів Глухівського агротехнічного інституту ім. С.А. Ковпака Сумського НАУ.

Під час заходу науковий співробітник Національного заповідника «Глухів» Я.В. Чернякова наголосила на важливості святкування цієї дати, адже Шевченко сприяв формуванню сучасної української ідентичності. Він – справжній співець українського народу, а його творчість мотивувала не одне покоління борців за свободу та незалежність нашої Батьківщини.

    

Ґрунтовний фактичний матеріал, представлений науковцями Заповідника, допоміг усвідомити студентській молоді, чому Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави. У ході інформаційного уроку систематизувалися й узагальнювалися знання майбутніх агрономів про Шевченка як українського поета, художника, офортиста (академіка гравюри), громадського діяча, просвітителя, основоположника нової української літератури. Червоною ниткою крізь урок проходив зв’язок Великого Кобзаря із Глуховом та Глухівщиною.

Цей виховний захід мав на меті популяризацію творчості народного пророка, формування інтересу до національної культури через постать Кобзаря. Закінчився захід переглядом відеострічки «Великі українці – Т. Шевченко».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>