Музей у сучасному соціопросторі

Під такою назвою 20 лютого 2018 р. за ініціативи Національного заповідника «Глухів» при підтримці відділу освіти Глухівської міської ради відбувся методичний семінар для учителів історії та заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх шкіл міста.

   

Відкриваючи семінар, генеральний директор Національного заповідника «Глухів» Ірина Мошик наголосила, що музеї у сучасному суспільстві розглядаються як невід’ємна складова його соціокультурного простору, а культурно-просвітницька діяльність музеїв передбачає широкі контакти з навчальними закладами, державними установами, громадськістю.

Колектив Заповідника активно працює над питанням залучення до музейного поля якомога більше відвідувачів, урізноманітнюючи спектр своїх послуг, розрахованих на різні вікові категорії. З традиційними і інноваційними формами роботи з учнівською та студентською молоддю учасників заходу познайомили науковий співробітник Олександр Мірошниченко та екскурсовод Неля Пінчук. Особливо зацікавила учителів інформація завідувача науково-дослідного відділу Юрія Коваленка про екскурсійні маршрути з наукового туризму до Барвінкової гори, де розташоване скіфське городище зі збереженими залишками земляних фортифікацій, та до багатошарового поселення розвинутого середньовіччя біля с. Сваркове.

   

З досвідом роботи навчальних закладів по вивченню історії рідного краю, використовуючи науково-методичну і експозиційну базу Заповідника, присутніх познайомили керівник міського методичного об’єднання вчителів історії Тетяна

Ахмедзянова, керівник музею Героя Радянського Союзу та Сполучених Штатів Америки Миколи Івановича Жужоми Глухівської загальноосвітньої школиінтернату І–ІІІ ступенів Ольга Назаренко, заступник директора з виховної роботи Глухівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 6 Тетяна Говоруха. Вони підняли проблему відсутності в навчальних програмах загальноосвітніх шкіл годин з вивчення історичного краєзнавства і звернулися до Заповідника з пропозицією допомогти в розробці такої програми з подальшим її затвердженням у відповідних інституціях.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>