Нарада директорів історико-культурних заповідників

1 червня 2017 р. на базі Національного заповідника «Замки Тернопілля» у м. Збаражі Тернопільської області під головуванням заступника Міністра культури України Тамари Мазур відбулася нарада з питань ефективного управління заповідниками та збереження культурної спадщини з керівниками 24 історико-культурних заповідників сфери управління Мінкультури. Національний заповідник «Глухів» на цьому зібранні представляв в. о. генерального Олексій Савицький.

В ході обговорення нагальних проблем піднімалися питання формування бюджетного запиту заповідників на 2018–2020 роки, оформлення речових прав на нерухоме майно, порядку укладання охоронних договорів, оформлення облікової документації, занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. О. Савицький інформував присутніх, що у Національному заповіднику «Глухів» на всі пам’ятки, що знаходяться на його балансі, оформлений відповідний пакет документів, а всі об’єкти архітектурної спадщини, за якими здійснює нагляд Заповідник, занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України: 7 – як пам’ятки національного значення, 30 – як пам’ятки місцевої категорії обліку.

        

До обговорення згаданих питань долучилися заступник голови Тернопільської обласної держадміністрації Юрій Юрик, фахівці Управління охорони культурної спадщини Міністерства культури України, директори заповідників.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>