Науково-методичний семінар

priezd_Nejin4 квітня 2012 р. у конференц-залі Національного заповідника «Глухів» за участі керівництва заповідника і представників міської влади відбувся науково-методичний семінар для членів організаційного комітету зі створення історико-архітектурного заповідника «Древній Ніжин».

У своїй доповіді генеральний директор НЗ «Глухів» Сергій Слєсарєв зупинився на основних етапах організації заповідника, нелегкому шляху його становлення і функціонування як науково-дослідного, культурно-просвітницького та пам’яткоохоронного закладу, проблемах збереження історико-культурної спадщини міста і регіону, фінансуванні реставраційних робіт, проведенні екскурсійної, експозиційної, інформаційної роботи.

Обмінявшись думками, учасники заходу дійшли висновку, що саме створення історико-архітектурного заповідника у м. Ніжині дасть змогу найбільш ефективно зберігати його пам’яткоємне середовище.

Для ніжинських колег були організовані екскурсії по музею археології, місту, краєзнавчому музею. Вони продемонстрували, як на практиці реалізуються завдання, покладені державою на історико-культурні заповідники.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>