Незвичайні гості

  

11 червня 2019 року, на базі Національного заповідника «Глухів» адміністрацією територіального центру обслуговування населення Глухівської міської ради був організований культурний захід для пенсіонерів. На ньому були присутні понад сорок мешканців м. Глухова поважного віку, у тому числі, ветерани праці, діти війни тощо.

  

До відвідувачів із привітальним словом звернулася директор територіального центру С.І. Ніколаєнко. Вона наголосила, що центр обслуговування населення не лише здійснює надання соціальних послуг незахищеним верствам, але й організовує культурно-просвітницькі заходи, курси навчання із метою соціально-побутової адаптації пенсіонерів. Адже, кожен п’ятий українець – людина похилого віку. Щороку кількість літніх людей зростає. Тож надання консультативної допомоги, різних соціальних послуг та долучення пенсіонерів до активного суспільно-громадського життя – основне завдання Глухівського територіального центру обслуговування населення.

  

Для того, щоб представники найбільш вразливої категорії населення не відчували себе викинутими на узбіччя та відірваними від життя, у Глухові, на базі та за сприяння місцевих навчальних закладів, для них організовані курси іноземної мови, курси комп’ютерної грамотності. У конференц-залі Заповідника пенсіонерам були вручені сертифікати на підтвердження проходження таких курсів в «Університеті третього віку».

Музичною складовою заходу стали виконані вихованцями Глухівської школи мистецтв ім. М. Березовського твори на бандурі та гітарі.

  

Після завершення урочистостей для літніх жінок та чоловіків, бажаючих доторкнутися до історії Глухова і його округи, була проведена екскурсія виставковими залами музею археології.

Дивлячись на наших відвідувачів розуміємо, що незалежно від віку людина має потяг до знань, до культури, до своїх витоків.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>