Ніч у музеї

  

17–18 травня 2019 р. Національний заповідник «Глухів» удруге долучився до всесвітньої акції «Ніч у музеї». Співробітники Заповідника проводять не тільки академічні екскурсії, а й після клопітливого робочого дня, коли усім потрібно відпочити, працюють нестандартно….й уночі, шукаючи і знаходячи нові форми роботи для зацікавлення відвідувачів музейними колекціями та історією.

  

У інтелектуальному середовищі Музею археології із 22.00 до 02.00 год. на мешканців та гостей міста чекали екскурсоводи та наукові співробітники Заповідника, одягнені у костюми тієї епохи, яку вони представляли через відповідну експозицію: від представниці ранньослов’янської культури, давньоруського воїна до гетьмана України, живо спілкувалися із нічними візитерами у кожній музейній залі.

  

Крім того, у конференц-залі працювала художня виставка А. Філон «Чарівна країна», де тон художньо-творчої атмосфери задавав юний вихованець Глухівської школи мистецтв ім. М. Березовського, гітарист Євген Назаров. Відвідувачам експозиції І. Колтакової «Дзвінка мелодія душі» пощастило послухати екскурсію про дзвоники від самої колекціонерки та поспілкуватися з нею тет-а-тет. Ароматна кава, жива музика, демонстрація рідкісних фотографій Глухова XIX–XX ст., короткометражні фільми про давню гетьманську столицю та невимушене спілкування чекало на тих, хто вирішив кілька нічних годин свого життя присвятити українській історії.

  

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>