Нове науково-популярне видання

В Україні є чимало міст і містечок з багатою історією, мальовничою природою, рекреаційними зонами, але не про кожного з них є окремі видання, та ще й написані їх мешканцями. Вони не тільки є носіями сучасної історії цих населених пунктів, а й встановлюють та бережуть нерозривний зв’язок з минулими поколіннями.

  

Глухівщина – це край, до якого останнім часом активно прикута увага дослідників. Останнім виданням з її минувшини, яке щойно побачило світ, стала книга «Екатериновка – души обитель», присвячена історії невеличкого села, розташованого у східній частині Глухівського району на російському прикордонні.

  

Автором книги став історик Василій Капорін, її дизайн і оформлення здійснив фотохудожник Юрій Москаленко. Робота насичена ілюстративним матеріалом, спогадами, але родзинкою є генеалогічні дерева жителів села.

Національний заповідник «Глухів» також «підставив плече» у роботі над виданням, доповнивши його світлинами археологічних знахідок, фотографіями подій Другої світової війни, документами з фондів Заповідника. Врешті-решт книга є прикладом якісної колективної праці, яка, сподіваємось, принесе читачеві інтелектуальне та естетичне задоволення.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>