Обмін досвідом

  

20 липня 2018 р. колектив Національного заповідника «Глухів» здійснив подорож до Полтави з метою ознайомлення з її історико-культурною спадщиною і музейними закладами міста. Дослідження історичних зв’язків між Полтавщиною, як одного з найбільших центрів козацького самоврядування, та Сіверщиною входить до кола професійних інтересів наукових співробітників Заповідника.

 

Працівники Полтавського краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського провели оглядову екскурсію, ознайомили з експозиціями та виставками, розгорнутими в музеї. Наші заклади плідно співпрацюють у науковій царині: публікації полтавців щороку друкуються у збірнику наукових праць «Сіверщина в історії України». Їх можна рекомендувати музейним працівникам як зразок оформлення наукових статей і опису предметів, що зберігаються у фондових колекціях.

  

Наші колективи обмінялись своїми «фірмовими» науковими виданнями – випусками збірників «Полтавський краєзнавчий музей: Маловідомі сторінки історії, музеєзнавство, охорона пам’яток» та «Сіверщина в історії України».

Перебування на Полтавщині закінчилось відвідуванням Державного історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви», знайомством з його об’єктами, музеєм, спілкуванням з колегами стосовно проблемних питань експозиційної та фондової роботи.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>