Пам’ятаємо – Перемагаємо!

Традиційно, на початку травня, з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Національний заповідник «Глухів» долучається до загальноміських заходів, присвячених відзначенню цих історичних подій.

  

8–9 травня 2019 р.  колектив Заповідника, разом із представниками влади, військовими, ветеранами, міськими установами та закладами, шкільною та студентською молоддю, взяв участь у мітингу-реквіємі «Полум’я пам’яті в наших серцях» в урочищі «Борок» та покладанні квітів до Вічного вогню і меморіалу загиблих воїнів у Глухові.

 9 травня всі бажаючі могли оглянути експозицію постійно діючої виставки «Миттєвості Великої війни», яку Заповідник проводив у режимі вільного доступу. Численні відвідувачі виставки знайомилися із подіями, що розгорталися на Глухівщині у часи Другої світової війни, драматизмом оборонних боїв на рідній землі, важкими роками окупації, діяльністю підпільного руху та опору у місті, історичною правдою про жахіття, які відбувалися у «млині смерті» – нацистському концтаборі у Глухові. Науковий співробітник Олександр Мірошниченко вкотре акцентував увагу на центральний експонат виставки, який символізує не тріумф переможців над переможеними, а має нагадувати про страшну людську трагедію для всіх учасників цієї війни, бути застереженням, що не можна розв’язувати міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією.

  

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>