Пам’яті Юрія Коваленка

У Національному заповіднику «Глухів» вшанували пам’ять загиблого на Луганщині Юрія Олександровича Коваленка –кандидата історичних наук, дослідника, викладача, волонтера місії «Чорний тюльпан», воїна, митця, патріота.

 

Пройшло пів року, але до цієї втрати неможливо звикнути. Зі сльозами на очах, біллю, неймовірним жалем колеги, рідні, друзі згадували про Юрія Олександровича, його спадок, численні плани, незавершені наукові праці та нездійснені можливості…

 

Юрій Коваленко був живим прикладом того, як інтелект, талант і мужність можуть співіснувати в одній особі. Фундаментально, систематично та віддано досліджуючи історичну спадщину, він заповнював існуючі лакуни української регіоналістики, розширював горизонти, відкривав двері у невідоме, передавав свій досвід та знання підростаючому поколінню. Він любив рідний Глухів, рідну країну і власноруч намагався змінити хід історії України, воюючи з російською ордою.

Надзвичайно талановитий, Юрій Коваленко створював платформи збереження не тільки історичної, а й культурної спадщини України. На його честь у Заповіднику співав цього дня Народний аматорський камерний хор духовної музики м. Глухова під керівництвом Катерини Кобзар, учасником якого Юрій Олександрович був протягом багатьох років.

Вічна і світла Вам пам’ять, Юрію Олександровичу!

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>