Підсумок благодійної акції «Відродження»

Ekskursii_111 листопада 2013 р. концертом кращих аматорських колективів та виконавців міста був підведений підсумок благодійної акції «Відродження», присвяченої 120-й річниці освячення Трьох-Анастасіївської церкви у Глухові – усипальниці родини меценатів Терещенків.

Програма акції, що тривала кілька днів, передбачала проведення низки благодійних заходів, кошти від проведення яких мають піти на відбудову споруд на церковному подвір’ї .

Ekskursii_2Колектив Національного заповідника «Глухів» не стояв осторонь загальної справи. Упродовж трьох днів екскурсоводи та наукові співробітники провели 15 тематичних екскурсій «Глухів Терещенків». Близько 300 учнів та студентів навчальних закладів міста познайомилися з пам’ятками цивільної та культової архітектури ХІХ ст., збудованими коштом відомих українських цукрозаводчиків і меценатів, завдяки яким Глухів з архаїчним плануванням та одноповерховою дерев’яною забудовою змінив своє архітектурне обличчя і прикрасився комплексом мурованих споруд, що є окрасою сучасного міста.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>