Пленер різьбярства «Глухів–2020»

  

10 липня 2020 року у Національному заповіднику «Глухів» відбулося закриття Всеукраїнського третього пленеру різьбярства «Глухів–2020», який проходив на території Заповідника протягом десяти днів. Кращі майстри України у галузі художньої обробки деревини із Глухова, Києва, Кролевця, Чернігова, Сум отримали цінні подарунки від Глухівської міської ради та сертифікати, що засвідчили їхню участь, а спонсори – подяки за допомогу в організації пленеру різьбярства «Глухів–2020».

  

Присутні мали нагоду ознайомилися із скульптурами різьбярів, які митці виготовляли крок за кроком і день за днем, демонструючи свою вправність, талант та ділячись досвідом.

«Новонароджені» роботи є вельми цікавими й об’єднані спільною тематичною ідеєю, зміст якої схарактеризовано у назві пленеру – «Київська Русь», адже саме у цей період Глухів уперше згадується у давньоруських літописах (1152 р.).

  

Слід зауважити, що Всеукраїнський пленер різьбярства у Глухові – це вже третій подібний захід, а його проведення у останній гетьманській столиці стає доброю традицією.

Постійним місцем перебування нових дерев’яних скульптур Всеукраїнського пленеру різьбярства «Глухів–2020» цього разу стане територія пам’ятки «Садибний будинок Кочубеїв» (вул. Шевченка, 30), на якій натепер створюється музейна експозиція просто неба, що ознайомлюватиме мешканців та гостей міста як з історичними часами доби Київської Русі, так і з традиційним українським промислом – різьбою по дереву.

  

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>