Радянський рух Опору

Відповідно до Указу Президента № 1020/2001 від 30.10.2001 в Україні 22 вересня відзначають День партизанської слави. Саме цей день вважається початком Радянського руху Опору у період Другої світової війни у нашій країні.

  

Колектив Національного заповідника «Глухів» долучився до заходів присвячених Дню партизанської слави та на запрошення колег-музейників Глухівського міського краєзнавчого музею відвідав годину шани «Часи пройшли, роки минули та ми героїв не забули».

Полісько-сіверська земля Глухівщини у роки Другої світової війни була колискою антифашистського руху Опору на Сумщині. Тут, на важкодоступних неходжених лісових стежках, народжувалися партизанські загони і з’єднання, які почали боротьбу із планами гітлерівців щодо перетворення України на колоніальний придаток.

Співробітники Глухівського краєзнавчого музею, уникаючи «радянського пафосу», розказали про жахи, які пережили українці під час війни та дуже емоційно й наглядно донесли до небайдужих глухівчан факти з життя партизанів і наголосили, що боротьба радянських підпільників у тилу німецьких військ у цілому, та Глухівського партизанського загону зокрема, була важливим фактором, що забезпечував успішне просування Червоної Армії та розгром фашизму.

Чуттєве виконання пісень учнями Глухівської школи мистецтв ім.  М.С. Березовсього на воєнну тематику добре проілюструвало історії героїв та доповнило виступи.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>