Різдво в стилі бароко

  

Коли чуєш слово «бароко», в уяві постають пишні фасади європейських храмів, насичених співом та музикою. А тепер уявіть собі життя в стилі бароко, де кожна людська справа пронизувалася витіюватими формами. Таким було життя столичного Глухова XVIII ст. Тодішня українська еліта намагалася увібрати передові мистецькі тенденції і поєднати їх з багатовіковим народним стилем. Архітектори, сніцарі, людвисарі, гончарі, золотарі, письменники, музиканти… Кожен майстер виконував свою партію в загальнонаціональному хорі відродження. Барокова музика лунала звідусіль, наповнювала думки та душу своїм піднесенням, своєю Божественністю.

 

   

Минуле століття стерло пишні фасади архітектурних пам’яток, розтопило у печах церковні дзвони, а барокова література зникла з книжкових полиць. Але музика лишилася!
26 грудня 2017 р. юні талановиті виконавці змогли повернути час назад, наповнивши стіни музею археології бароковою музикою і співом. Захід під назвою «Різдво в стилі бароко» став першим спільним проектом Національного заповідника «Глухів» та Глухівської школи мистецтв ім. М. Березовського. Старанність, з якою були виконані знамениті музичні твори епохи бароко, вразила кожного слухача. Що казати зайве, якщо діти своїм талантом змогли, навіть, «оживити» старовинне піаніно, яке потрапило до Глухова з Німеччини у роки Другої світової війни! Воно було безкоштовно передане приватною особою до музейного фонду Заповідника у 2013 р., два останні роки реставрувалося і настроювалося сумським майстром, і нарешті… зазвучало! Не вірите? Тоді пориньте в світ музичних звуків різдвяного бароко, пославшись на цей відеозвіт.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>