Семінар заступників директорів з виховної роботи

seminar_114 листопада 2014 р. на базі Національного заповідника «Глухів» проходив районний постійно діючий семінар заступників директорів з виховної роботи. Цього разу він був присвячений темі військово-патріотичного виховання та краєзнавчої роботи у загальноосвітніх навчальних закладах.

 

seminar_2Захід складався з теоретичної і практичної частини. Спочатку були обговорені питання методичного забезпечення патріотичного виховання школярів (І.М. Назарова), формування ціннісного ставлення особистості до суспільства, держави (О.П. Тимощенко). Учасники заходу ознайомилися з досвідом роботи гуртка «Юний краєзнавець» районного будинку творчості школярів (В.В. Манжос), екскурсійною діяльністю Національного заповідника «Глухів» (Л.І. Савицька).

 

seminar_3Кульмінацією семінару став перегляд фото і відеозйомок, зроблених у зоні АТО на підконтрольній сепаратистами території під Іловайськом, Старобешевим, Шахтарськом завідувачем науково-дослідного відділу Заповідника Ю.О. Коваленком, який, як доброволець-волонтер, двічі брав участь у пошуковій місії «Чорний тюльпан», ініційованій Всеукраїнським громадським об’єднанням «Союз «Народна пам’ять». У своєму небагатослівному коментарі Юрій Олександрович наголосив, що інколи ми говоримо про виховання патріотизму у підростаючого покоління, до кінця не розуміючи значення цього слова. Патріот – це той, любить свою батьківщину, відданий своєму народові, готовий для них на жертви й подвиги, і наша молодь ціною власного життя довела свій патріотизм на полях боїв.

seminar_4Після перегляду фільму і обміну думками учасники семінару ознайомилися з експозицією музею археології, виставкою художніх робіт Георгія Сергєєва, видавничою діяльністю Заповідника.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>