Сторінками сімнадцятої науково-практичної конференції

  

Упродовж трьох днів, з 30 травня по 1 червня 2018 р., у Національному заповіднику «Глухів» проходила чергова сімнадцята науково-практична конференція «Сіверщина в історії України», яка географічно об’єднала всі частини України від заходу до сходу і від півдня до півночі. Традиційно до початку її роботи був виданий однойменний збірник наукових праць, включений до переліку фахових видань з історичних наук. Цього року він виявився еталонним не тільки за науковим рівнем (у ньому опублікувалося 5 докторів наук, 38 кандидатів наук, 54 працівники музейних установ та історико-культурних заповідників, 15 аспірантів та краєзнавців), а і з математичної точки зору: до збірника включено 100 авторських робіт, і важить він рівно 1 кг.

   

Важко відзначити, який із напрямків роботи конференції був представлений краще, адже за кожним дослідженням її учасників стоїть і власна біографія, і здобутки колективів, які вони представляли. Для Національного заповідника «Глухів» ці напрацювання мають неабияке значення, бо не кожного дня його співробітники мають можливість працювати в архівних і бібліотечних установах.

   

А ще конференція вкотре відзначилася своєю культурною програмою, де поряд з екскурсією містом і майстер-класом по виготовленню керамічних виробів від Сергія Войцуна – завідувача виробничої майстерні Миргородського художньо-промислового коледжу ім. М. Гоголя Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка, проходило знайомство з архітектурними пам’ятками м. Путивля і експозицією Музею горюнської культури, відкритого в 2017 р. у складі Державного історико-культурного заповідника у м. Путивлі.

1 червня були підведені підсумки роботи 17-ї конференції і визначена дата проведення наступної: вона має відбутися 29–31 травня 2019 р.

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>