Святкування Дня незалежності України

20 серпня до конференц-зали Музею археології Національного заповідника «Глухів» завітали гості для участі у заходах з нагоди 30-річчя від дня ухвалення Верховною Радою України Акту проголошення незалежності України. Для співробітників Глухівського міського краєзнавчого музею, слухачів Університету третього віку «Активне довголіття» та Глухівського ліцею-інтернату науковим співробітником Олександром Мірошниченком був проведений патріотичний урок «Щоб у серці жила Батьківщина». Ведучий заходу нагадав відвідувачам ключові епізоди з історії формування України як окремої незалежної держави. Свою розповідь науковець проілюстрував монохромними світлинами Глухова часів СРСР. Ці фотографії, напевне, викликали у глядачів діаметрально протилежні емоції, від смутку до радості, вони змусили гостей зануритися у спогади про своє дитинство, молоді роки, а також побачити, як змінилося наше місто за роки незалежності.

 

Цього дня у Заповіднику відбулось відкриття художньої виставки «Чарівний світ Людмили Вітковської». Мисткиня родом із Батуринщини, малюванням захоплюється з дитинства, наразі займається декоративним розписом, є народним майстром України. Вона очолює декілька дитячих студій декоративного розпису, експонує свої картини як в Україні, так і за кордоном. Надихається художниця українською народною творчістю та історією рідної держави.

 

Людмила Вітковська – одна з тих мисткинь, хто прославляє Україну, робить свій внесок у розвиток її культури і просто дарує гарний настрій! Запрошуємо всіх відвідати нову виставку барвистих робіт Л. Вітковської!

 

Колектив Національного заповідника «Глухів» щиро дякує своїм колегам – Національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця» – за надані експонати із його фондової колекції.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>