Тематична екскурсія «Чернечі джерела»

Великдень – це найважливіше і найбільш значуще християнське свято. Напередодні Великодня та в післясвятковий час Національний заповідник «Глухів» запрошує мешканців і гостей міста на екскурсії релігійної тематики: «Храми Глухова», «Глинська пустинь», «Чернечі джерела». Кожен із запропонованих маршрутів ознайомить відвідувачів із сакральними пам’ятками архітектури нашої місцевості, а також з історією їх створення, розвитку, занепаду та відновлення.

Якщо екскурсії по глухівським храмам та архітектурному комплексу чоловічого монастиря «Глинська пустинь» широко відомі учням загальноосвітніх шкіл, студентам, глухівчанам та іногороднім відвідувачам, то про маршрут «Глухів – «Чернечі джерела» вони, можливо, дізнаються із нашого повідомлення, адже ця нова екскурсійна тема, розроблена заповідником у 2016 р., потребує більшого розголосу.

Навіть не кожен глухівчанин знає, що назва озера «Чернеча гребля» походить від назви греблі, на якій знаходились млини Глухівського дівочого монастиря, розташованого поряд. Сучасне озеро «Чернеччина», що частково зберегло старовинну назву, є лише залишками величезної водойми, яка омивала Глухів з північно-західного боку. «Черенечі джерела» – це унікальна пам’ятка історії, археології і природи незвичного вигляду, що поєднує в собі джерела різної потужності. За легендою їх називають святими, а вода в них має цілющі властивості.

За участю Покровської релігійної громади та жителів міста біля «Чернечих джерел» збудовано храм-каплицю на честь Глинської ікони Різдва Пресвятої Богородиці та зроблені купальні для прочан.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати «Чернечі джерела», дізнатись про їх легенди та історію, відвідати цілющу джерельну воду.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>