«Ти у мене єдина»: святкуємо 30 років незалежності України разом з усіма

День Незалежності України – це особливе свято, коли кожен із українців відчуває себе частинкою великої родини.

  

Цьогорічна програма святкування знакової події – 30-річчя незалежності України – на Сумщині була насиченою й різноманітною. До загальнонаціональних заходів, які були об’єднані гаслом «Ти у мене єдина», долучився і Національний заповідник «Глухів».

  

19 серпня співробітники Заповідника, разом із колегами з Чернігівської, Полтавської та Донецької областей, завітали на фестиваль «На гостини до горюнів» у селище Нова Слобода, що на Путивльщині. Горюни – це субетнос, який з’явився на території нинішньої Сумщині у XVI ст. і мешкає тут і до сьогодні. Серед інших локацій із фотозонами, куренями з автентичними стравами, унікальним музеєм горюнської культури тощо глухівчани представили Новослобідській громаді та гостям фестивалю туристичний потенціал останньої гетьманської столиці й організували та провели майстер-клас одного з традиційних народних ремесел Сіверського краю – різьблення по дереву.

  

20 серпня Національний заповідник «Глухів» у складі делегації Шосткинського району узяв участь у черговому фестивалі «Kvartal FEST» у Підопригорах, який проводиться напередодні Дня Незалежності України і цього року зібрав понад 112000 відвідувачів із усієї країни. Тут глухівські музейники продемонстрували сучасне обличчя української культури, зустріли нових і колишніх друзів та локацією «Глухів туристичний» із приємністю презентували багату й різноманітну історико-культурну спадщину рідного міста.

   

Кожен на фестивалі знайшов щось своє, але свято у Підопригорах точно усім запам’яталося урочистим салютом, спільним виконанням Державного гімну України, виступом колективу «Квартал-95» та запальної Насті Каменських.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>