Урок історичної пам’яті

24 липня 2019 року у Національному заповіднику «Глухів» відбувся урок історичної пам’яті до 75-річчя від дня смерті Д.М. Курлука (1920–1944), Героя Радянського Союзу, уродженця міста Глухова, випускника середньої школи № 2.

  

Наукова співробітниця Яна Чернякова разом із мешканцями Глухова намагалися розібратися чи не у найскладнішій темі для неупередженого дослідження та критичного осмислення минулого в сучасному українському суспільстві – Другій світовій війні.

Біографічні дані та бойовий шлях відомого глухівчанина-героя – капітана Дмитра Миколайовича Курлука – викликав інтерес у городян, які знають про війну лише з підручників чи родинних історій. Множинність історії Другої світової в цілому та особисту історію глухівського мужнього патріота зокрема наукова співробітниця Заповідника оприлюднила, виходячи за межі мілітарних та національних наративів.

Презентація складних сторінок історії війни, як-от: радянська окупація, колаборація, реакція глухівчан на війну та її закінчення – це лише невелика кількість питань із усього запропонованого масиву матеріалу, які розглядилися під час цього уроку історичної пам’яті.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>