Урок історії «Економічний бум індустріалізації: історія Терещенків»

2 жовтня 2023 року у Національному заповіднику «Глухів» для учнів 9-В класу Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 6 (вчитель Л.М. Некрасова) відбувся інтерактивний урок історії на тему «Економічний бум індустріалізації: історія Терещенків».

 

На основі останніх досліджень наукової співробітниці Заповідника Людмили Артемової на тему «Солодка високорентабельність або як цукроваріння сприяло розвиткові благодійних атракцій Терещенків у Глухові» екскурсоводка та історикиня Неля Пінчук розповіла дев’ятикласникам про загальні особливості розвитку цукрової промисловості в Україні в епоху індустріалізації. Основна увага під час уроку історії була приділена відомим персоналіям цукроваріння – Терещенкам, котрі, займаючись виробництвом солодкого продукту, із регіональних малих підприємців перетворилися на нову еліту – заможну аристократію капіталу. І ця нова еліта, ці індустріальні магнати –Терещенки – свої прибутки вкладали, крім іншого, у розбудову соціально-гуманітарного простору Глухова.

Співробітники Національного заповідника «Глухів», продовжуючи традиції представників глухівської історичної школи, на основі першоджерел заповнюють існуючі прогалини в історичній царині. З метою дізнатися більше про світ, в якому ми живемо, та бажаючи розкрити таємниці минулого, історикині Заповідника дивляться на окремі питання історичної регіоналістики під іншим кутом зору, а потім популяризують ці ще незвідані грані української локальної історії у місті на кордоні – у Глухові.

Запрошуємо глухівських школярів до Національного заповідника «Глухів» на подальші цікаві історичні подорожі в часі і просторі.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>