V Спаські міжнародні наукові читання

З 12 по 14 вересня 2018 р. у містах Ніжин та Батурин проходили V  Спаські міжнародні наукові читання, присвячені 100-річчю музейної діяльності І.Г. Спаського та 25-річчю створення Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця». Учасниками читань були представники не тільки з різних міст України, а і гості з  ближнього зарубіжжя. Організаторами читань, перш за все, є Ніжинський краєзнавчий музей ім. І. Спаського, Центр пам’яткознавства НАНУ і УТОПІК  України, Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця».

Національний заповідник «Глухів» традиційно, починаючи з 2010 р., бере участь у цьому науковому зібранні, готуючи доповіді та публікації до фахового видання «Ніжинська старовина». Цього року вони були присвячені дослідженню нововиявленої пам’ятки історії м. Глухова – «Лікарні св. Єфросинії» (С. Жукова), виборчим кампаніям Глухівського округу у 20-х роках ХХ ст. (І. Мошик), дитячій безпритульності на Глухівщині у 20-х – 30-х роках ХХ ст. (Л. Артемова), новим археологічним знахідкам на території колишнього Глухівського повіту (Ю. Коваленко), історії Хрестовоздвиженського Трудового Братства М. Неплюєва (Н. Мірошниченко).

Під час урочистого відкриття краєзнавчого форуму в Ніжинській міськраді старший науковий співробітник Центру пам’яткознавства НАНУ і УТОПІК  України Сергій Зозуля привітав присутніх та зауважив, що даний захід є дуже важливим для наукової спільноти і подякував всім, хто цього року завітав до Ніжина, аби поділитись результатами своїх досліджень подальшими планами у цій роботі.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>