В єдності сила

Щороку 22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності.

До цієї знакової для українського державотворення події Національний заповідник «Глухів» традиційно провів ряд тематичних заходів.

Про передумови об’єднання українських земель та Акт Злуки 1919 року, який увінчав столітні прагнення українців жити в єдиній незалежній державі, Неля Пінчук розповіла студентам-першокурсникам Глухівського медичного коледжу під час інтерактивної лекції «Україна – соборна країна». Тематичний захід відбувся 23 січня 2020 року у навчальній аудиторії цього закладу і завершився переглядом документальної стрічки «Злука. День Соборності України» (із циклу «Перемоги України»).

Про ідею об’єднання, яка для українців завжди була актуальною і наріжною, говорили з нагоди Дня Соборності і у конференц-залі Заповідника.

Завідувач науково-дослідного відділу Юрій Коваленко провів тематичну бесіду «Разом з власної волі з 1919 року» з військовослужбовцями в/ч А3958.

Науковець висловив сподівання, що цього разу історичні уроки будуть засвоєні і, продовжуючи боротьбу за незалежність, Україні таки вдасться зберегти єдність і соборність. Цілісна Україна – це повернення окупованих Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>