Видатні уродженці Глухівщини

«Академік В.А. Косинський: сучасний погляд на життєвий шлях та наукову спадщину вченого» – таку назву мав усний журнал, який працівники Національного заповідника «Глухів» провели 16 серпня 2019 р. для пенсіонерів відділення денного перебування територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради. Захід був присвячений 155-річчю від дня народження видатного земляка, уродженця Глухівського повіту Чернігівської губернії, професора, академіка УАН Володимира Андрійовича Косинського.

  

Слухачі поважного віку дізналися про професійну діяльність та результати наукових студіювань ученого щодо досліджень тенденцій та чинників соціально-економічного розвитку тогочасної України. Яна Чернякова допомогла учасникам заходу розібратися у складних подіях становлення Української держави зі столицею в Києві від 29 квітня до 14 грудня 1918 р. та ролі видатного українця у цих державотворчих процесах.

Співробітники Заповідника у відкритих архівах продовжують досліджувати Українську революцію 1917–1921 рр. в цілому та Добу Гетьманату (квітень-грудень 1918 р.) зокрема, відкриваючи глухівчанам імена відомих земляків, які належали до тогочасної української політичної еліти.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>