Відзначили День пам’яток

   
18 квітня у Міжнародний день пам’яток і визначних місць в Україні відзначається День пам’яток історії та культури. З цієї нагоди в міському краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл «З Глуховом у серці і душі». Засідання було присвячене діяльності кандидата архітектури, мистецтвознавця, пам’яткоохоронця, заслуженого працівника культури України, лауреата державних премій в галузі архітектури Віктора Васильовича Вечерського. У цьому заході взяли участь і співробітники Національного заповідника «Глухів». Завідувач науково-дослідного відділу Заповідника Юрій Коваленко ознайомив присутніх з історією створення у місті історико-культурного заповідника. В.В. Вечерський якраз відіграв одну з головних ролей у цій справі, розробивши науково-проектну документацію і провівши паспортизпцію пам’яток архітектури міста. У 1998 році Державний історико-культурний заповідник у м. Глухові розпочав свою діяльність.

    

Також в цього дня студенти, які брали участь у науково-практичній конференції II етапу 2 туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Технологічна освіта», яка проходила на базі Глухівського національного педагогічного університету ім. О.П. Довженка, відвідали Заповідник з тематичною екскурсією «Храми Глухова». Науковий співробітник Олександр Мірошниченко ознайомив гостей нашого міста зі Спасо-Преображенською, Миколаївською, Трьох-Анастасіївською церквами – пам’ятниками архітектури національного значення. Плине час, а вони так і залишаються мовчазними свідками видатних історичних подій, які відбувалися у Глухові, починаючи з XVII ст. Глухівські храми не тільки окраса нашого міста, а й предмет дослідження багатьох науковців, які відкривають нові сторінки з історії будівництва, функціонування як самих об’єктів культурної спадщини, так і людей, пов’язаних з цими подіями.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>