Вшанувалии пам’ять загиблих глухівчан Другої світової війни

Завдяки Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни», Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

9_maya_2015Новий зміст відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги полягає у переосмисленні подій Другої світової війни, руйнуванні радянських історичних міфів, чесному діалозі навколо складних сторінок минулого, рівному вшануванні пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, підкресленні солідарності та бойового братерства усіх Об’єднаних Націй – як держав, так і бездержавних тоді народів (євреїв, українців та ін.), перенесенні акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування.

9 травня до вічного вогню у центрі міста вшанувати пам’ять загиблих глухівчан Другої світової війни зібралися декілька тисяч мешканців міста. Серед них і співробітники Національного заповідника «Глухів», які поклали квіти до меморіалу.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>