Ярмаркували

  
З 4 по 7 жовтня 2018 р. у Ніжині проходив щорічний традиційний Покровський ярмарок. Цього року він був присвячений 376-й річниці заснування ярмарки в Ніжині, традицію проведення якого на свято Покрови Пресвятої Богородиці в місті було відроджено 1996 року.

На запрошення управління культури і туризму Ніжинської міської ради в межах реалізації культурологічної платформи «Музейне містечко» 6 жовтня колектив Національного заповідника «Глухів» у черговий раз взяв участь у Покровському ярмарку, де рекламував свій екскурсійний продукт і мав змогу реалізувати власну друковану та сувенірну продукцію. Гарному настрою ярмаркуючих сприяло все: і сонячна тепла погода, і великий вибір товару, і різноманітні розваги.

Традиційно ярмарок зібрав понад 1000 майстрів та продавців з різних куточків України, що представляли жителям та гостям свою унікальну продукцію та вироби. Нам особливо цікаво було відвідати «Містечко майстрів» з виробами ручної роботи з найрізноманітніших матеріалів. Найсмачнішим сувеніром колективу Заповідника став великий авторський пряник у вигляді кленового листа із символікою Покровського ярмарку, яким щороку обдаровують його почесних гостей.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>