Яскрава постать Михайла Максимовича

26 вересня 2019 р. у конференц-залі Національного заповідника «Глухів» для студентів професійно-педагогічного коледжу Глухівського національного педагогічного університету ім. Олександра Довженка відбувся тематичний захід «Михайло Олександрович Максимович. Філософська думка в Україні» (до 215-річчя від дня народження (1804–1873).

   

Наукова співробітниця Заповідника Яна Чернякова наголосила, що відомий в Україні історик, філолог, етнограф, ботанік, поет, перший ректор Київського університету св. Володимира – Михайло Максимович – початкову освіту здобував, навчаючись у свого дядька, професора Харківського університету і засновника Новгород-Сіверської гімназії Іллі Федоровича Тимківського у маєтку в Туранівці, який знаходився тоді у Глухівському повіті. Співробітники Національного заповідника «Глухів» ознайомили майбутніх вчителів із окремими науковими розвідками та студіюваннями наукової спільноти, які присвячені саме цьому періоду життя ученого-енциклопедиста на Глухівщині й інтелектуальному середовищу, у якому ріс майбутній професор.

   

Студенти професійно-педагогічного коледжу дізналися про життєвий і творчий шлях Михайла Максимовича та його доробок, який завдяки різнобічності свого обдаровання, залишив помітний слід як у галузі природознавства, ботаніки, хімії, зоології, фізики, якими він активно займався у 1823–1834 роках, так і у галузях мовознавства, фольклору, етнографії, історії, археології, яким він присвятив пізніший період своєї діяльності аж до останніх днів життя.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>