Єврейський цвинтар як об’єкт наукових досліджень

Аномально тепла осінь – подарунок для дослідників некрополістичних пам’яток. Цього року осіння погода неабияк сприяла їх вивченню. Об’єктом наших досліджень став ще один глухівський цвинтар – старовинне єврейське кладовище, розташоване в охоронній зоні Національного заповідника «Глухів».

На сьогоднішній день зафіксовано півтисячі надгробків ХІХ–ХХ ст. Цією справою займається науковий співробітник Заповідника Олександр Мірошниченко і дослідниця Віра Назарова, яка працює над прочитанням текстів епітафій. Традиційно більшість надгробків виконана з місцевого пісковику, дорожчі зроблені з темного граніту.

  

На відмінну від православних цвинтарів міста, на єврейському чітко простежуються ряди поховань. Це дозволяє встановити місця втрачених могил і загублених надгробків. Результати нашої роботи будуть опубліковані на сторінках наукових видань, місцевої періодики та соціальних мережах. Пропонуємо і вам відкрити для себе єврейський Глухів.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>