З Україною в серці

З Україною в серці

Історія Української держави сповнена незабутніми сторінками минулого, пам’ять про які додає нам віри у непереможний дух та силу українського народу, виховує почуття гордості та поваги до своєї країни. Віхи історії несуть в собі незаперечну життєву мудрість, яка, зокрема, вчить, що успішне майбутнє України як міцної, демократичної, високорозвиненої європейської держави залежить від здатності українського народу до дієвої консолідації та єдності навколо реалізації цієї мети.

Однією із найславетніших сторінок історії України є доба, про яку довго намагалися замовчувати, але все одно пам’ять про неї передавалася від одного покоління до наступного в думах, вона жила у свідомості людей, викликала повагу й захоплення. Саме таким є День Соборності, який в Україні почали відзначати на державному рівні 22 січня з 1999 року.

22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності українського народу. До незалежності Україна йшла довгим, тяжким і жертовним шляхом, дорого за неї заплатила. За нею — і трагічні, і героїчні сторінки історії нашого народу.

20 січня 2017 р. у Національному заповіднику «Глухів» з метою поглиблення знань у студентської молоді про факт злуки українського народу, пробудження iнтересу до вивчення його iсторiї та культурних надбань, виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, був проведений масовий захід «Україна є, була і буде», до якого науково-дослідний відділ закладу підготував тематичну бесіду з відеорядом про те, як події того часу, що відбувалися у Києві, вплинули на обставини життя у Глухівському повіті. Екскурсовод Неля Пінчук, провівши історичні паралелі, зробила акцент на  сучасні реалії, які знову кидають нам виклики щодо незалежності і територіальної цілісності нашої держави, і підкреслила, що, незважаючи  на всі негаразди, Україна ще у далекому 1919 році показала усьому світу прагнення свого народу до незалежності і єдності.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>