Загадки Спасо-Преображенської церкви

   
7 лютого 2018 р. у конференц-залі музею археології Національного заповідника «Глухів» відбулася інтерактивна лекція, присвячена історії будівництва та реставрації Спаської церкви (1765 р.). Її слухачами стали студенти професійно-педагогічного коледжу Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка. Для зацікавлених осіб з фондів Заповідника і Центральної районної бібліотеки були підібрані друковані та документальні джерела, що стосуються храмового будівництва у Глухові.

   

Наукові співробітники Заповідника зробили акцент на останні відкриття, зроблені в ході проведення реставраційних робіт і натурних досліджень Спасо-Преображенської церкви. Студенти дізналися не тільки про історію виникнення церкви та її аналогії на теренах Чернігово-Сіверщини, а й побачили процес відкриття у зондажах високохудожнього авторського живопису другої половини XVIII ст.

   

2018 рік в Україні оголошений роком охорони культурної спадщини. Циклом лекцій відповідної тематики ми маємо намір привернути увагу широкого загалу до проблем збереження сакральних пам’яток Глухова.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>