Знаний випускник Глухівського педагогічного інституту

  

Глухівський учительський інститут, заснований у 1874 році, найдавніший вищий педагогічний учбовий заклад України. У інституті отримало освіту чимало видатних діячів культури. Тут навчався О. Довженко, С. Сергєєв-Ценський, Степан Васильченко та ін. Одним із відомих випускників Глухівського педагогічного інституту є і український поет-байкар, прозаїк, журналіст, педагог Павло Ключина. До 105-річчя від дня його народження співробітники Національного заповідника, у рамках циклу програм та лекцій для різних вікових груп та з метою залучення членів територіального центру соціально обслуговування населення Глухівської міської ради до активного суспільно-громадського життя, провели інтерактивну лекцію «Український байкар П.Ю. Ключина».

  

Добре ім’я уродженця Сумщини знане в Україні і поза нею. Неля Пінчук ознайомила слухачів із цією видатною персоналією, його життєвим та творчим шляхом. Учасники «Університету третього віку» здійснили неймовірну мандрівку у світ байок, активно долучилися до обговорення найяскравіших зразків літературної спадщини поета та гумориста, отримали насолоду від прочитаного та акцентували, що мудрі повчання та дружні поради творів цього літературного жанру навчають та допомагають у набутті життєвого досвіду.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>