Зрозуміти іншого

   

Один із фундаментальних показників правової держави – захист інтересів соціально незахищених груп дітей. Керівний склад та колектив Національного заповідника «Глухів» не стоїть осторонь цієї загальнодержавної справи та докладає зусиль, щоб діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, не були витиснуті на узбіччя соціального та духовного життя суспільства.

14 березня 2019 року, з метою соціалізації нового покоління українців, які живуть у спеціальних школах-інтернатах, та їхнього інтелектуального і духовного розвитку для вихованців Комунального закладу Сумської обласної ради «Шалигинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Глухівського району» була проведена безкоштовна екскурсія виставковими залами Національного заповідника «Глухів».

  

Діти соціально незахищених груп, діти-сироти отримали доступ до цікавої пізнавальної інформації у музеї археології, де зібрані артефакти та знахідки від кам’яного віку до старожитностей XVIII–XIX ст. Науковий співробітник Олександр провів просвітницьку роботу та ознайомив дітей із музейними експонатами давніх часів, доби Київської Русі, Гетьманщини та подіями, що відбувалися у Глухові протягом його багатовікової історії.

Вихованці школи-інтернату, у ході дружнього та теплого прийому, відвідали також виставки «Дзвінка мелодія душі» та «Дерево життя».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>