ЗУСТРІЧ У ГЛУХОВІ

27 липня Глухів привітно зустрічав гостей – членів делегацій Житомирської, Вінницької та Чернівецької областей, які завітали до нашого міста з метою обміну досвідом в питанні розвитку фестивального руху в рамках стаді-туру до Сумської області. Проведення такого неординарного заходу присвячене тематиці вивчення кращих практик проведення фестивалів в ОТГ Сумської області та здійснюється за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Глухів віднедавна став центром проведення фестивалів, які популяризують українську культуру, знайомлять з цікавими пам’ятками, визначними історичними місцями, відомими постатями нашого краю.

До уваги учасників заходу було запропоновано перегляд презентацій фестивалів, що традиційно вже кілька років поспіль проходять у Глухові («Льон-фест», «Чернеччина Festival», «Стежками козацької слави») або започатковані цього року («Перший фестиваль різьбярства», «СіверЕтноФест» (останній ініційований Заповідником).

Національний заповідник «Глухів», без участі якого нині не проходить жодний візит гостей до нашого міста, познайомив представників об’єднаних територіальних громад зі своїми архітектурними пам’ятками під час проведення оглядової екскурсії містом і оглядової екскурсії з вежі міського водогону, а заступник генерального директора НЗ «Глухів» Світлана Жукова у своєму виступі зробила акцент на культурно-освітні та екскурсійні послуги, які надає наш заклад різним категоріям населення.

   

Упродовж всього семінару червоною ниткою проходила думка про об’єднання зусиль міської ради і Заповідника у створенні позитивного іміджу Глухова як потужного туристичного центру, де перетинаються тематичні екскурсійні маршрути обласного та державного значення.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>