Щоденні Архів 17.01.2018

Захід присвячений 100 річчю проголошення IV Універсалу Української Центральної Ради.

16 січня в конференц-залі Національного заповідника відбувся захід присвячений 100 річчю проголошення IV Універсалу Української Центральної Ради.

Екскурсовод Неля Пінчук ознайомила студентів третього курсу Глухівського медичного училища з причинами, які передували  підписанню Універсалу та його наслідками.

  

IV Універсалом  проголошувалися незалежність та суверенність УНР,  наміри України жити в мирі з усіма сусідами, однак із застереженням щодо втручання у її внутрішні справи...

Детальніше

«Небесні акварелі»

  

16 січня співробітники Національного заповідника «Глухів» брали участь у презентації персональної виставки фотохудожника Віталія Максютенка «Небесні акварелі», яка відбулася у Глухівському міському краєзнавчому музеї.

Віталій Максютенко народився у м. Глухові, але більшу частину свого життя прожив у Сумах, два роки тому його не стало. Виставку на його малій батьківщині організувала його дружина. Як розповідав автор робіт, уперше він «побачив небо» на праслов’янському кургані біля заповідника «Михайлівська цілина»...

Детальніше