Акція колекціонера

Упродовж кількох століть українці боролися за здобуття незалежності своєї держави, а здобувши таку омріяну свободу, уже покоління наших сучасників змушене відстоювати від зазіхань ворогів суверенітет і територіальну цілісність України.

 

За 30 років незалежності наша держава гучно заявила всьому світові, що вона – молода країна з багатовіковою історією. У межах 30-річного ювілею по всім музейним закладам проходять святкові заходи, об’єднані слоганом «Ти у мене єдина», який символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.

В рамках цих заходів свою особисту акцію проводить сумський фотохудожник, краєзнавець, колекціонер Сергій Гуцан. 7 серпня 2021 р. скарб монет з його приватної колекції потрапив до музею археології Національного заповідника «Глухів». Скарб складається зі 172-х срібних монеток-«чешуєк» XVI–XVII ст. Знайдені вони були біля села Баничі (неподалік Глухова) декілька років тому і нарешті «прийшли додому». Завдяки приватній ініціативі в музей потрапили ті предмети, які в ньому і повинні зберігатися. Вони знайдуть своє місце в експозиції зали пізнього середньовіччя. Також колекціонером передано ще 5 предметів давньоруської доби, що мають «глухівське» походження.

 

Дякуємо п. Сергію за проведену акцію, завдяки якій державний музей має можливість збільшити свою фондову збірку, а його відвідувачі – побачити нові експонати в музейній експозиції.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>