Бліц-новини

11–12 грудня 2017 р. у Національному музеї історії України у Другій світовій війні проходив дводенний семінар-практикум «Музеї в сучасному світі», організований Міністерством культури України для керівників музейних закладів та заповідників сфери управління Мінкультури. Щільна програма семінару обговорювала важливі питання сучасного стану музейної галузі та перспектив її розвитку, узагальнення українського та світового досвіду роботи музейних закладів. Однією з головних піднімалася проблема безпеки культурної спадщини. Працівники Національного заповідника «Глухів» ознайомилися з методичними матеріалами семінару-практикуму в частині міжнародного досвіду щодо збереження музейних колекцій у надзвичайних ситуаціях, з принципами застосування колеса швидкого реагування і покроковими діями у разі виникнення форс-мажорних обставин.

_

14 грудня 2017 р. до Глухова завітали відомі українські письменники, публіцисти і видавці – брати Дмитро та Віталій Капранови. В приміщенні Глухівської центральної районної бібліотеки вони презентували свої книги «Майдан. Таємні файли», «Забудь-річка», «Мальована історія незалежності України», «Кобзар 2000» (для жінок) та «Кобзар 2000» (для чоловіків), «Веселих свят», «Щоденник моєї секретарки».

Для співробітників Національного заповідника «Глухів» була гарна нагода познайомитись не тільки з творчістю письменників, а й послухати цікаві історії з їх життєвого шляху, дізнатися, чим відрізняється хороша книжка від поганої, які проблеми існують у викладі історії в підручниках, популярності читання у сучасному світі.

Привітні, щирі брати Капранови залюбки відповідали на запитання, що стосувалися їх творчості, досягнень, поглядів. Всі присутні отримали багато позитивних емоцій. Приємні враження, позитивний настрій та книжки, подаровані письменниками до бібліотеки Національного заповідника «Глухів», – це те, що залишилось на згадку від авторів.

_

Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком атомної електростанції. З нагоди відзначення Дня ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС працівники Національного заповідника «Глухів» взяли участь у міському мітингу-реквіємі, вшанували тих, хто ціною власного здоров’я й життя захистив увесь світ від наслідків цієї техногенної катастрофи, хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>