День археолога – 2019

15 серпня – професійне свято археологів, яке з 2008 року відзначається на державному рівні музейниками, науковцями, істориками.

  

Колектив Національного заповідника «Глухів», за традицією, вирушив цього дня із візитом до Батурина, де влітку, вже протягом вісімнадцяти років, працює українсько-канадська археологічна експедиція, у якій, зокрема, бере участь і співробітник Заповідника, завідувач науково-дослідного відділу, археолог Юрій Коваленко.

  

Досліджуючи нашарування віків, щоб із сьогодення об’єктивно подивитися на минуле наших предків, археологи-професіонали і студенти історичного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка ведуть розкопки в урочищі Гончарівка, де знаходилась заміська резиденція гетьмана Івана Мазепи, та на території парку «Кочубеївський». Цього року до потужного археологічного десанту долучились вихованці Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, які упродовж тижня на рівні з дорослими працювали на одному з розкопів. Сподіваємось, що невдовзі шанувальники вітчизняної історії матимуть змогу ознайомитись з новими артефактами, знайденими під час проведення чергової Батуринської археологічної експедиції.

  

У рамках візиту до Батурина делегація Заповідника відвідала Цитадель Батуринської фортеці, оглянула експозицію музею у пам’ятці архітектури «Гетьманський будинок», а головне – мала змогу поспілкуватись з археологами безпосередньо на їх робочому місці.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>